fccjxxw.com
非常超级学习网 学习超级帮手
当前位置:首页 >> >>

2009年高考英语二轮复习专项限时训练-阅读理解(二十三)(附答案与解析)


嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用

2009 年高考英语二轮复习专项限时训练 阅读理解 二十三) 年高考英语二轮复习专项限时训练?阅读理解 二十三) (
四篇阅读, 分钟完成。 四篇阅读,30 分钟完成。 A 材料来源: 材料来源:http://books.guardian.co.uk/news/articles/0,,1999590,00.html#article_continue Tom Becker has won the 2007 Waterstone's children's book prize with his first novel, Darkside, receiving a cheque for ?1,000 and the promise of display in branches of the book store across the country. The 25-year-old author described winning as an "unbelievable feeling". "I didn't think my book would be on the shortlist and stood a chance of winning, and it's amazing to receive such an important award at the beginning of my writing career. Needless to say I am absolutely made up." he said. The novel, inspired by film noir 黑色电影), fantasy ( (幻想) a fascination and (迷恋) with the dark side of the 19th century, is for children between the ages of nine and 12. It tells the story of a boy, Jonathan Stirling, who discovers a similar world filled with vampires(吸血鬼)and werewolves(狼人). This alternative reality has a clearly Victorian air, and is ruled by a descendant(后裔)of Jack the Ripper. Soon hunters from the other side begin searching for Jonathan, who finds himself driven into their world. Waterstone's head children's buyer, Wayne Winstone, thought highly of Becker's "huge" achievement. He said: "Tom Becker's writing style attracts you in the same way that Darren Shan's does with his mix of adventure and the supernatural. "I have a feeling that Tom has real potential(潜能)and could be one of the big names in children's writing in the future." This year's shortlist also included Michael Broad's Jake Cake, Philip Caveney's Sebastian Darke and Siobhan Dowd's A Swift Pure Cry. Last year's prize was won by Julia Golding with The Diamond of Drury Lane. 1. How did Tom Becker feel at the news that he had won the prize? A. He was proud of his ability of making up stories. B. He was shocked and didn’t believe it was true.

第 1 页 共 9 页

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
C. He was very surprised and delighted. D. He had expected he would win the prize. 2. Why was Tom Becker’s novel successful according to Wayne Winstone? A. Because his novel was inspired by film noir, fantasy and a fascination. B. Because the novel was about the dark side of the 19th century. C. Because his novel was intended for teenagers between the ages of nine and 12. D. Because his writing style is attracting with the mix of adventure and the supernatural 3. Which of the following is WRONG according to passage? A. The novel Darkside is Tom Becker’s first novel. B. The novel Darkside will be on display all over the country. C. Philip Caveney also won the prize in 2007. D. Jonathan is a major character in the novel Darkside. 4. What can we infer from the passage? A. Tom Becker is likely to be a most promising novelist in children’s writing in the future. B. Darren Shan’s novels are all very popular with children between the ages of 9 and 12. C. The Waterstone’s children’s book prize is an important prize for young novelists. D. The novels of Michael Broad, Philip Caveney and Siobhan Dowd will be on the shortlist next year. 5. The best title for the passage is probably_______. A. Tom Becker— a great writer for children B. First-time author wins children’s fiction prize C. An imaginary big prize D. Tom Becker's writing style

B 材料来源: 材料来源:http://www.ewep.com/ & http://www.ewep.com/job/

European Work Experience Programme
European Work Experience Programme (E.W.E.P.) is an independent British organization which began in 1991 in the city of London. E.W.E.P. provides the opportunity for students from

第 2 页 共 9 页

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
the 25 countries of the European Union and nationals(公民)from Norway, Iceland, Switzerland and Liechtenstein to live in England, to gain work experience, to practise their English and to get a better insight into the British social and cultural life. To apply you must fulfil(符合)the following requirements: Preferred age: 18 to 28 years’ old Be able to work in the UK for a period of at least two months. Must have a good knowledge of English. Due to work permit restrictions(限制), European Work Experience Programme Ltd (E.W.E.P) will only select you if you are a European Union Member or national from Norway, Iceland, Switzerland and Liechtenstein. European Work Experience Programme Ltd will find you a suitable job and an accommodation. A representative of E.W.E.P. will be available during your stay to help you and you will get a 24 hours help line service during your stay. The TOTAL fee(费用)for our services is ? 264.63 (394.35 Euros). Should you require any further information, please contact us: European Work Experience Programme Ltd Unit 1, Red Lion Court, Alexandra Road Hounslow, Middlesex, TW3 1JS United Kingdom Tel: 44 208 572 2993 Fax: 44 208 572 1114 E-mail: sales@ewep.com 1. What’s the purpose of writing the text? A. To introduce a new programme in England B. To attract more students to work in England C. To describe the working conditions in England D. To make clear the requirements for students working in England 2. Which of the followings is not the purpose of the progamme? A. to get a lot of work experience B. to improve their English rapidly
第 3 页 共 9 页

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
C. to have better understanding of the British culture D. to make more money in Britain 3. If you apply for the programme, you __________. A. must be 18 to 26 years’ old B. be able to speak at least three languages C. must be nationals from the countries mentioned in the text D. should have some working experience in a foreign country 4. You can get in touch with E. W. E. P. Ltd by the following ways EXCEPT by_____. A. making a telephone call C. writing an e-mail to the organization B. sending the organization a fax D. going there in person by air

5. Which of the following statement is TRUE according to the text? A. European Work Experience Programme was set up about twenty years ago. B. You’ll work in the UK for at least two months if you attend the programme. C. You can get a 24 hours help from a representative during your stay. D. You don’t have to hand in 394.35 Euros after you have got a job in Britain.

C 材料来源: 材料来源:http://www.yywuxian.com/archiver/tid-8205.html There was a huge battle between the warriors(武士)of Greece and the people of Troy. Prince Paris from Troy had stolen away the Greek queen; Helen. The Greek warriors set sail for Troy to fight for their queen. The battle outside Troy lasted for ten years. The men were fed up and wanted to return to their homes. Athene, goddess of war gave Ulysses the idea for a plan to end the war. They built a big wooden horse which they put in the middle of their encampment 营地) Next they pretended ( . to give up their camp. In reality many soldiers hid inside the wooden horse. Once they thought the camp had been abandoned the Trojans went out to check. They needed to know if the war was really over. They walked through the abandoned encampment and eventually found the wooden horse. They could not decide what it was. Some wanted to take it into the city, others thought that it was a gift to Zeus and feared touching or moving it in case they upset Zeus.
第 4 页 共 9 页

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
Some Trojans decided to take it back into the city. They called a large group of troops, attached ropes and pulled it into the city. A huge celebration started. The city was free from war for the first time in nine years. Everybody feasted, drank and danced until eventually the merriment(欢闹)was over and they all went to sleep. This was the moment that the wooden horse opened a big flap (盖口) hidden underneath. Out crept Ulysses and all of his men. They killed the sleeping troops, rescued Queen Helen, met up with the rest of their army and set sail for home. The story of the return journey is told in The Odyssey, a collection of poems piecing together the bits of the story from the many different places where the story took place. 1. Greece and the people of Troy were at war because________________. A. they have different views and beliefs B. Prince Paris from Troy wanted to control Greek C. they were war-like countries D. the Greek warriors fought against Troy for their queen stolen away 2. What does the underlined phrase “(be)fed up” probably mean? A. very bored B. very happy C. very sad D. very interested 3. Which of the following statements is WRONG according to the passage? A. The battle outside Troy lasted for ten years. B. It was Ulysses that thought up the idea for a plan to end the war C. The Trojans fell into a trap set by Ulysses and all of his men D. The Greek warriors saved Queen Helen and head home successfully 4. What can we learn from the story? A. Keep a clear brain or you’ll be cheated by something pretending B. Failure is a common thing in the war C. strategy(策略) is not an important factor in the war. D. Victory cannot be gained by cheat and pretence.
第 5 页 共 9 页

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
5. Which of the followings can serve as the best title for the passage? A. The Trojan Horse B. A Smart Plan C. The Trojan War D. Rescuing Queen Helen D

材料来源: 材料来源:http://www.yywuxian.com/archiver/tid-8189.html
Narcissus was a beautiful looking boy. He had long, flowing, blond hair, beautiful, bright, blue eyes and even, white teeth. Many young ladies fell in love with him including the nymph(女 神): Echo. Nymphs were lively spirits who lived near streams and lakes and protected trees in the forest. Echo had upset the Queen of the Gods; Hera. As a punishment Hera made Echo unable to speak except to repeat the last three words of the person she was talking to. Poor Echo fell in love with Narcissus but could never tell him how she felt. Narcissus teased her and she ran away with tears pouring down her face. Aphrodite, the goddess of love saw what happened and decided to punish Narcissus. As he came to a pool of water Narcissus saw his reflection (影 子 )and fell in love with the vision he saw. It was of course his own reflection. Poor Narcissus watched his own reflection, every time he tried to touch the face of the vision he loved it broke up on the shimmering surface of the water. Narcissus stopped eating, lost his beautiful looks and desired to get his love. In the end he anguished gradually and died. Aphrodite took pity on him and made a flower grow in his place on the bank of the lake. Narcissus flowers (水仙花) can be found to this day growing wherever you can find water and trees. 1. Echo fell in love with Narcissus because_________. A. Narcissus was good-looking. B. Echo was a lively spirit C. Narcissus loved her, too. D. Echo took pity on Narcissus 2. Why did Aphrodite, the goddess of love, punish Narcissus? A. Aphrodite envied Echo because she loved Narcissus
第 6 页 共 9 页

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
B. She thought Narcissus didn’t respect and made Echo sad. C. Narcissus fell in love with the vision, not Echo. D. Echo was trapped in love and didn’t protect trees in the forest any longer. 3. What does the underlined word “anguished” in the fourth paragraph mean? A. become increasingly thin and weak B. become very hungry C. become very fat D. become out of mind 4. What is the main purpose of writing the passage? A. To tell people a sad love story B. To tell people how Narcissus flowers came C. To tell the true meaning of beauty and ugliness D. To tell people not affect others’ love

答案与解析 A 1.C 细节 理解 题。由 第二 段首 句 “The 25-year-old author described winning as an “unbelievable feeling.” I didn’t think my book would be on the shortlist and stood a chance of winning, and it’s amazing to receive……”可知,Tom 获知此消息十分惊喜,故答案为 C。 2.D 推理判断题。由第 4 段 “Tom Becker’s writing style attracts you in the same way that Darren Shan’s does with his mix of adventure and the supernatural.”可知,Tom 写作风格很吸引 人,充满了冒险和超自然的力量,故答案为 D。 3.C 正误判断题。根据文章最后一段,Philip Caveney 只是候选人之一,并未获奖,因 此 C 项错误,符合题意。由第一段可知 Tom 的第一部小说是 Darkside 并将到全国的分店展 览,因此 A、B 正确;根据第三段中“It tells the story of a boy, Jonathan Stirling”可知 D 正确。 4.A 推理判断题。 根据文章第 5 段 Tom has real potential and could be one of the big names in children’s writing in the future 可知,Tom 是个有前途的作家,故选 A。其它三个选项均是 错误的。 5. B 主旨大意题。 从第一段我们可知本文介绍了 Tom Becker 获得 2007 Waterstone 的儿 童小说奖。故答案为 B。
第 7 页 共 9 页

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
(B) 1.B 写作意图题。 由最后一段提供的联系方式以及从文章开头一段看出, 这是一篇广告, 因此其目的应该是吸引更多学生。故选 B。 2.D 细节理解题。 从文章第一段 to gain work experience, to practise their English and to get a better insight into the British social and cultural life 可知,到英国挣钱不是此项目所提供的, 故答案为选 D。 3.C 细节理解题。根据文章中间部分的各项条件可知 C 项正确。 4.D 细节理解题。文章最后一段的联系方式未提到 A 项,故答案为 D 项。 5.B 正误判断题。 根据参加此项目的条件之一“Be able to work in the UK for a period of at least two months”可判断 B 项正确。根据第一段 began in 1991 可知 A 项错误;根据 A representative of E.W.E.P. will be available during your stay to help you and you will get a 24 hours help line service during your stay 可知你可以得到 24 小时电话帮助,故 C 项错误。而 D 项的费用是项目所要求的,没谈到可以不交。

C 1.D 细节理解题。由第一段 “The Greek warriors set sail for Troy to fight for heir queen.” 可知答案。 2.A 推测短语含义题。由前一句 “The battle outside Troy lasted for ten years.”和后半句 “and wanted to return to their homes” 可知(be)fed up 的意思为 “厌烦, 疲惫”。 3B 正误判断题。由第二段 “Athene, goddess of war gave Ulysses the idea for a plan to

end the war.”可知是在智慧女神 Athene 的启示下, Ulysses 想出了这以妙计, 故 B 项表述错误, 其他三项文中都有依据。 4.A 推理判断题。通读全文可知, 特洛伊人之所以失败是因为他们中了希腊人的木马 计, 在对方佯装失败面前冲昏头脑, 没有认真分析战况。 有道是:兵不厌诈。我们要时刻保 持清醒的头脑。 5. A 归纳文章标题。全篇围绕着 “特洛伊木马”展开,特洛伊人采用木马计,打败了希 腊人,“木马”在这次战争中起着至关重要的作用,故答案为 A。

D 1.A 理解细节题。由第一段可知答案为 A。
第 8 页 共 9 页

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
2.B 细节理解题。由第一段 “Narcissus teased her and she ran away with tears pouring down her face.”可知答案为 B。 3.A 推测词语含义题。 根据 “stopped eating, →lost his beautiful looks →desired to get his love.→ anguished gradually →died. 这一线索可以推测的意思为 “become increasingly

thin and weak”。故 A 为正确答案.
4.B 判断作者写作目的题。由最后一段中 “Narcissus flowers (水仙花) can be found to this day growing wherever you can find water and trees.”可知作者的写作目的。

第 9 页 共 9 页


更多相关文章:

非常超级学习网 fccjxxw.com

copyright ©right 2010-2021。
非常超级学习网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图